Actueel

 
Hieronder vindt u onze meest actuele nieuwsberichten. 
 

22 december 2014 • Startersbijeenkomst gemeente Haaksbergen

Eind 2014 heeft Woonlab in samenwerking met en in opdracht van de gemeente Haaksbergen een startersbijeenkomst georganiseerd.

 
Het doel van de avond was om te achterhalen wat starters beweegt om in Haaksbergen te blijven wonen of juist hun heil ergens anders te zoeken en wat je daaraan zou kunnen doen vanuit het perspectief van de starter. De opkomst was hoog (20 starters) en alle partijen hebben de bijeenkomst als zeer positief ervaren! Na een korte kennismaking zijn de ervaringen van de starters op de woningmarkt in Haaksbergen gedeeld. De starters ervaren o.a. dat de prijs van woningen ten opzichte van de kwaliteit binnen de gemeente erg hoog is. Ook missen zij een duidelijk loket waar zij met vragen terecht kunnen.
 
De bijeenkomst eindigde met een brainstorm over oplossingen om de genoemde knelpunten tegen te gaan. Hieruit zijn veel acties voor zowel de gemeente als de starters gekomen. Er is o.a. afgesproken om een klankbordgroep van starters te vormen en met hen een vervolgtraject aan te gaan. Ook wordt gekeken of er aantrekkelijke prijsformules met marktpartijen ontwikkeld kunnen worden.
 
Op de foto ziet u een sfeerimpressie van de geslaagde avond!
 

Inschrijven voor de Woonlab-nieuwsbrief