Actueel

 
Hieronder vindt u onze meest actuele nieuwsberichten. 
 

21 november 2014 • Werk aan de Winkel, Tiel: De Multi-Culti Tuin

Woonlab coördineert en stimuleert verschillende projecten onder de noemer van Werk aan de Winkel. Werk aan de Winkel is een initiatief van de gemeente Tiel, woningcorporatie SCW en de bewonersorganisatie Stichting Hertogenwijk om de uitstraling van de Hertogenwijk in Tiel te verbeteren en de participatie van bewoners te stimuleren. Een groot succes is de Multi-Culti Tuin. Een moestuin midden in de wijk.

 
Stadstuinieren is sterk in opkomst. Mensen ontdekken dat je niet alleen geld bespaart met het kweken van je eigen groente en fruit, ze ervaren ook dat tuinieren een leuk tijdverdrijf is en bovendien een prima gelegenheid is om medebewoners te ontmoeten. De Hertogenwijk is een erg diverse wijk met veel culturen. De moestuin is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie die door goede onderlinge samenwerking gerealiseerd is. Vanwege het grote succes wordt het tuin in het voorjaar van 2015 uitgebreid met ongeveer 150 – 200 bakken, extra waterpunten, compostbakken en een mestbak. De werkgroep Multi-Culti Tuin, waar voornamelijk bewoners in zitten, beheert de moestuin. Woonlab assisteert de bewoners bij dit proces zodat zij medio 2015 de moestuin volledig zelfstandig kunnen beheren.
 
 
Donderdag 19 juni 2014 is de Multi-Culti Tuin officieel geopend. De gemeenteraad van Tiel geeft aan dat zij erg blij is met het initiatief. Er is met onder allochtone en autochtone huishoudens een grote belangstelling om te tuinieren.
 
 

Inschrijven voor de Woonlab-nieuwsbrief