Actueel

 
Hieronder vindt u onze meest actuele nieuwsberichten. 
 

08 september 2015 • Gemeentelijk woonbeleid particuliere woningvoorraad

Dit artikel in Tijdschrift voor de Volkshuisvesting gaat in op de resultaten van onderzoek naar gemeentelijk beleid ten aanzien van de kwaliteit van de particuliere woningvoorraad. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van Radboud Universiteit Nijmegen en Woonlab.

 
Een faciliterende of zelfs activerende benadering van woningeigenaren door gemeenten kan helpen om onderhoud en investeringen door woningeigenaren te stimuleren. In dit artikel in Tijdschrift voor de Volkshuisvesting staan resultaten van onderzoek naar gemeentelijk woonbeleid op dit punt.
 
In bepaalde delen van Nederland staat de kwaliteit van de particuliere woningvoorraad onder druk omdat de ruimte van eigenaren om te investeren in onderhoud, duurzaamheid en/of woongenot, mede door de economische crisis, beperkter is geworden. Als investeringen niet (tijdig) plaatsvinden, zullen in sommige kwetsbare woongebieden problemen zich eerst gaan manifesteren achter en later voor de voordeur. Lees hier het Onderzoeksrapport. Lees meer over particuliere woningverbetering op de site van Platform31.


Inschrijven voor de Woonlab-nieuwsbrief