Actueel

 
Hieronder vindt u onze meest actuele nieuwsberichten. 
 

Uitnodiging 16 november 2016 Regiobijeenkomst Portefeuillestrategie en verkoop

Uitnodiging 16 november 2016 Regiobijeenkomst Portefeuillestrategie en verkoop

Tweede editie op woensdagmiddag 16 november 2016 van de regiobijeenkomst Portefeuillestrategie en verkoop voor corporatiemanagers en beleidsmakers portefeuillestrategie, assetmanagement en/of verkoop.

 

Het WSW ziet de daling van het aantal verkopen in de komende jaren als een van de oorzaken van de veroudering van het woningbezit van woningcorporaties, en dat is een risico:

 

Uit de ‘trendanalyse WSW 2015’:

“Per saldo leiden veranderingen in het woningbezit van corporaties ……tot een afname van de levensduur met 1,7 jaar over de komende vijf jaar. We zien hierin een risico omdat deze veroudering van het bezit negatieve gevolgen heeft voor de toekomstige kasstromen en daarmee ook voor de soliditeit van het bedrijfsmodel van de corporaties. “

 

En het is inmiddels een realiteit dat vanwege regelgeving lage middeninkomens beter geholpen zijn met een koopwoning dan met een huurwoning: 

 

Marco van der Wel, directeur-bestuurder Woonburg Walcheren:

“We maken gebruik van Kopen naar Wens omdat we daarmee een belangrijke groep klanten die niet meer kunnen huren toch betaalbaar kunnen laten wonen. “  (brochure Kopen naar Wens 2015)

 

Wegens succes herhaalt Woonlab op woensdag 16 november in Hilversum de regiobijeenkomst over Portefeuillestrategie en verkoop die al eerder op 23 juni plaatsvond in Vught.

 

Programma en deelname

Voor het programma zie pdf tweede editie regiobijeenkomst Portefeuillestrategie en verkoop

 

Aanmelding kan door inzending van het contactformulier.


Inschrijven voor de Woonlab-nieuwsbrief