Actueel

 
Hieronder vindt u onze meest actuele nieuwsberichten. 
 

24 augustus 2017 • Woonlab realiseert projecten met en voor VvEs

Samen met VvEs realiseert Woonlab projecten voor flateigenaren. Zo is Woonlab in 2017 door de gemeente Wageningen/Platform31 ingeschakeld om een VvE te begeleiden naar Nul op de Meter. Woonlab adviseerde in 2017 ook voor VvE Diensten Nederland diverse VvEs bij de zoektocht naar financiering van investeringsplannen. En in 2016 rondde Woonlab de revitalisering van 6 VvEs in Tiel af.

 
Begeleiding VvE Wageningen
De gemeente Wageningen wil haar wijken voorbereiden op de toekomst. In dat kader vindt in de wijk Nude een pilot plaats waarbij een VvE plannen maakt voor investeringen in haar 20 flatwoningen  in de richting van Nul op de Meter (NoM). Door deze investeringen worden de woningen energieneutraal, comfortabel en weer opnieuw courant. Hans van den Hombergh van Woonlab doet de procesbegeleiding, ontwikkelt met experts van Platform31 een uitvraag, zoekt samen met de VvE naar financieringsbronnen en zorgt samen met de VvE en beheerder Bakker BV voor een adequate besluitvoming. Het wordt spannend om te kijken of de plannen begin 2018 gerealiseerd kunnen worden.
 
Advisering bij de financiering van plannen voor VvEs 
VvE Diensten Nederland is een van de grote beheerders van VvEs in Nederland. De VvEs hierbij aangesloten maken investeringsplannen waarbij het financieringsvraagstuk regelmatig aan de orde komt. Op vraag van VvE Diensten Nederland adviseert Woonlab diverse VvEs bij het doorrekenen van de investeringsplannen en het zoeken van financieringen.
 
Afronding revitalisering 6 VvEs in Tiel  
Recentelijk rondde Woonlab het wijkverbeterplan Hertogenwijk af voor SCW woningcorporatie en de gemeente Tiel. In dat kader zijn 6 VvEs aangepakt. De VvEs werd opnieuw leven ingeblazen, governance werd op orde gebracht, de servicekosten werden op aanvaardbare hoogte gebracht en achterstallig onderhoudswerkzaamheden werden uitgevoerd.
 
Er zijn diverse publicaties beschikbaar, o.a. in VvE Magazine en TVV, waarin verhaald wordt over de aanpak van Woonlab bij revitalisering VvEs en/of investeringen in particuliere flatgebouwen.
Neem daarvoor contact op met Hans van den Hombergh 
06 20434215, hansvandenhombergh@woonlab.nl
 
 

Inschrijven voor de Woonlab-nieuwsbrief